Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. 

Bővebben

Útmutató a babakocsi tisztításához és karbantartásához

Útmutató a babakocsi tisztításához és karbantartásához

Miért fontos a babakocsi rendszeres tisztítása és karbantartása?!
Gondoltad volna, hogy egy tiszta és jól karbantartott babakocsi hosszabb élettartamot és nagyobb biztonságot nyújt gyermeked számára?

Útmutató a babakocsi tisztításához és karbantartásához

A babakocsi az egyik legfontosabb eszköz, amit egy kisgyermekes szülőnek be kell szereznie. Azonban nemcsak arra van szükség, hogy a baba biztonságosan közlekedhessen benne. Fontos, hogy tiszta és megfelelően karbantartott is legyen. Kis odafigyeléssel növelhető a babakocsi élettartama, és nagyobb biztonságban tudhatjuk a babát is benne. Ebben a cikkben megosztjuk veled néhány hasznos tippeket, hogyan tartsd rendben gyermeked járgányát.

Először is, fontos megjegyezni, hogy minden gyártó különböző tisztítási és karbantartási utasításokat adhat a babakocsijához.
Érdemes átolvasni a mellékelt útmutatót, és betartani az ott foglaltakat.
Ha valamilyen kiegészítőt elveszítettünk, vagy tönkre ment, azt érdemes pótolni. Kínálatunk ebben segítségedre lesz, univerzális babakocsi kiegészítő termékeink sok anyukát kihúztak már a pácból.
Azonban általánosan elmondható, hogy a babakocsit rendszeresen tisztítani kell, hogy elkerüljük a szennyeződések felhalmozódását és a baktériumok szaporodását. Az első lépés a babakocsi alapos átvizsgálása és az összes leváló rész azonosítása. Ellenőrizd meg, hogy minden anyagdarab, például a párnázat vagy a napellenző, lehúzható és mosható-e. Ha igen, vedd le ezeket a vázról.
Miután eltávolítottad a mosható részeket, következik a komolyabb tisztítás. Használj forró szappanos vizet és egy puha kefét a maradványok eltávolításához. Vigyázz, hogy a babakocsi műanyag részeit ne sértsd meg, és mindig tartsd távol a tisztítószert a kárpittozástól és egyéb sérülékeny anyagoktól. Amikor a babakocsi fém vázát megtisztítottad, törlőkendővel vagy higiénikus spray-vel takarítsd át a műanyag részeit is. Ne felejtsd el lemosni a kerekeket sem, hiszen azok rendszeresen érintkeznek a szennyeződésekkel és a porral. A kerekek minden esetben levehetők a vázról. Érdemes is levenni őket, mert az alatta felgyülemlett por eltávolításával sok későbbi probléma megelőzhető.

Ha azt tapasztalod például, hogy:

  • a babakocsit nem lehet lefékezni
  • a kerekek megfelelően forognak
  • nem lehet kioldani az első kerekek bolygósító gombját

Akkor bizony a felgyülemlett szennyeződés már olyan mértékű, hogy a babakocsi működését befolyásolja. A tisztítás megfelelő megoldás lesz a problémákra. Néhány esetben már nem elég a váz otthoni törölgetése....irány a banzinkút, ki kell sterimózni. Miután minden részét megtisztítottad a babakocsinak, hagyd megszáradni.

Ezután vissza lehet helyezni a kimosott textil részeket a babakocsira. Ha van lehetőséged, szárítsd meg a napon a mosható részeket, mert ez hatékonyan elpusztítja a baktériumokat és kellemes illatot kölcsönöz a babakocsinak.

Fontos tudni, hogy a babakocsi karbantartása nem csak a tisztítást jelenti.
Rendszeresen ellenőrizd a babakocsit az esetleges sérülések vagy hiányzó részek miatt. Ellenőrizd a biztonsági öveket, hogy meggyőződj arról, hogy megfelelően működnek-e, és ne hagyj ki semmilyen rögzítést.

Egy szépen rendben tartott babakocsit öröm tolni is. 
Ha pedig szükséged van 1-1 alkatrészre babakocsidhoz, akkor keresd a Babakocsi Mánia által forgalmazott alkatrészeket

Tartalomhoz tartozó címkék: Babakocsi tisztítás
Az oldal tetejére