Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek és információk:

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, rajongói Facebook oldalainknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A Berry Baby Kft előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal, rajongói oldalak egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése.

 

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

 1. Üzemeltetői adatok ismertetése

 2. Megvásárolható termékek megtekinthetősége

 3.  Az oldalainkon feltüntetett árakról

 4. Rendelési információk ismertetése

 5. A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk

 6. Rendelés lépéseinek bemutatása

 7. megrendelt termék / házhoz szállítás díjának  ismertetése

 8. Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása

 9. Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése

 10. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

 11. Jótállási, garanciális információk, tudnivalók

 12. Az elállási jog ismertetése

 13. Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató

 14.  Adatkezelési információk

1. Üzemeltetői adatok

 

Cégnév: Berry Baby Kft

Adószám: 25524547-2-15

Cégjegyzék szám: 15- 09- 083400

Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Nyíregyházi Megyei Bíróság, mint Cégbíróság Nyíregyháza

Szerződés nyelve: Magyar

Elektronikus elérhetőség: maniababakocsi@gmail.com

Elérhetőségek:

Babakocsi Mánia: 0630/424- 3942

Web: www.babakocsimania.net

Facebook: Babakocsi Mánia

e-mail: maniababakocsi@gmail.com
 

2. Megvásárolható termékek megtekintése:

A megjelenített termékeket megtekintheti személyesen üzletünkben, vagy on-line, a fentebb is írt web-illetve rajongói oldalakon. Bemutatóterem személyesen: Nyíregyháza, Kosbor u. 2.-4. Babashop Bababolt.

3. Az oldalainkról feltüntetett árakról:

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27 % áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra! A számla és garanciajegy biztonsági okokból minden esetben a csomagoláson belülre kerül elhelyezésre. Kérjük fokozottan figyeljen rá, hogy NE dobja ki a csomagolással együtt!

4. Rendelési információk
Rendelést leadni online, illetve telefonon keresztül lehetséges. Megrendelést követően házhoz szállítással juttatjuk el a vevőhöz a terméket (termékeket), illetve személyesen is átvehetők az üzletünkben. 

5. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása hétfőtől péntekig 8:00 és 16:00 között történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon, illetve válaszüzenetben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Ezt főként a szövetek minimális árnyalatának eltérését jelentheti. Ennek oka: a fotó elkészülésekor változó fényviszonyok, és az ön monitorának beállításai. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

6. Rendelés menete

1. A megvásárolni kívánt termék/ termékek kiválasztása után a webáruházainkban, illetve az 1. pont alatti elérhetőségeink egyikén vegye fel kollégánkkal a kapcsolatot!

2. A megrendelés leadásával Ön szerződést köt (írásban vagy szóban) Cégünkkel, ami kötelezettséget jelent mind a 2 fél számára! (AZ ÜZLETHELYISÉGEN KÍVÜL KÖTÖTT ÉS A TÁVOLLÉVŐK KÖZÖTT KÖTÖTT SZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK ÉRVÉNYESEK!)

3.  Kollégánk az 5. pontban említett módokon és időben visszaigazolják rendelését, illetve tájékoztatják Önt a várható átvételi#slszállítási időről! Fenntartjuk a jogot a kiszállítás időpontjának módosítására, melyről minden esetben értesítjük a vevőt is!

7. A megrendelt termék házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt terméket/ termékeket a legtöbb esetben utánvétellel szállítjuk ki a megadott címre. A megrendelést lemondását csakis a megrendelést követő 3. munkanapig áll módunkban elfogadni! A vevőnek lehetősége van a vételárat előre utalni is! Érveink az utánvétel mellett:

 • az előre kifizetett termékek minden esetben (így már a szállítás alatt is) a VEVŐ tulajdonát képezi(k), így az esetleg a szállítás alatti sérülés kárrendezése a VEVŐ feladata lenne a szállítási szolgáltatónkkal. EMIATT kérjük vevőinket az utánvétes fizetési módra.

 • így lehetőségük van a csomag átvétele előtt átvizsgálni azt, és az átvételt megtagadni amennyiben sérülést találnak rajta.

 • Ebben az esetben Cégünk újraküldi a terméket a Vevő részére, és intézi a kárrendezést a Szállítási szolgáltatóval!

A számla és a garancia levelet a termékkel együtt szállítjuk, és biztonsági okokból a csomagoláson belül találja azt.

Kérjük a terméket kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

FONTOS!!! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

8. Házhoz szállítás, információk

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.

Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! A szállítási díj a vásárló költsége, mely díj mértékéről a Vevőt tájékoztatjuk!

 

9. Házhoz szállítás díjszabása

A házhozszállítást Cégünk ORSZÁGOSAN, Szállítási szolgáltató megbízásával végzi!

FONTOS tehát, hogy a csomagokat NEM MI szállítjuk. Szerződött partnerünk erre a célra: MPL (Magyar Posta)

A futárok elérhetőségét NEM ismerjük, a Posta a futárok (közúti biztonsága és munkavégzésüknek zavartalansága miatt) elérhetőséget nem adja ki. A szállítás MUNKANAPOKON 8-17 óra között történik.

A csomagok telephelyünkön történő átvétele után az Ön által megadott telefonszámra SMS üzenetben megküldi az értesítést a kiszállítás várható időpontjáról és az Ön csomagjának azonosítójáról!

Felhívjuk figyelmét, hogy a csomagok átadását követően a kézbesítésig az ügymenetet, a logisztikát, a POSTA szabályozza, így nem tudunk felelősséget vállalni helyettük az esetleges késésért, csúszásért, tájékoztatásuk hiányáért. Ezen okok miatt nem tudunk tájékoztatást adni a csomag órára pontos érkezéséről sem!

Az SMS üzenetben megkapott csomagszámmal a csomagot a www.posta.hu oldalon nyomonkövetheti.

FIGYELEM!!! A Szállítási szolgáltatás háztól- házig tart! (nem viszi fel a futár az emeletre, a lakásba a megrendelt terméket) A lakásba való juttatásról a Vevő feladata gondoskodni!

A „házig” szó értelmezése: családi házaknál a kapu ajtót, társasházi lakásoknál a lépcsőház ajtaját jelenti!  

10. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan 

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! A megrendelést lemondását csakis a megrendelést követő 3. munkanapig áll módunkban elfogadni! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén (!!) áll módunkban ismételten elindítani!

11. Garancia, Szavatosság, Jótállás

Vállalkozásunk a garanciális időszak leteltét követően is segítséget nyújt alkatrészek pótlásában, szervizelésben. Kérjük a garancia jegy és a számla megőrzését!
Kérjük az átvett csomag tartalmát gondosan ellenőrizze, mert tartozékhiányra hivatkozni az átvételtől számított 3 naptári nap áll rendelkezésére.

A Berry Baby Kft eljárási protokollja garanciás ügyintézés esetén:
- a Vásárló által felismert hibát e-mail-ben, üzenetben be kell jelenteni (hibabejelentést csakis írásban fogadunk el.)
e-mail:maniababakocsi@gmail.com
- a levélben meg kell írni a hiba keletkezésének körülményeit, a hibáról pedig fényképet/videót kell csatolni 
- kollégáink futárt küldenek a hibás tartozékért. (FONTOS, hogy nem szállíttatjuk vissza a komplett babakocsit, csak a hibás alkatrészt kell becsomagolni!)
- a terméket kiszállítjuk a gyártóhoz (ennek időpontjáról kollégánk ad tájékoztatást)
- a gyártó elbírálja, hogy a meghibásodás garanciálisnak minősül-e. Ha igen, akkor a szervizelés díjmentes. Ha nem, akkor tájékozatja cégünket a szervizelés díjáról, mi pedig ezt az információt továbbítjuk a vásárló felé. (minden esetben csakis a gyártó végzi a hiba minősítését!)
- a gyártó által garanciálisnak minősített hibák esetén cégünk vállalja a termék szállításának díjait.
- amennyiben a hibát a gyártó nem garanciálisnak állapította meg, úgy a Magyarországon történő oda-vissza szállítás díjai a Vásárlót terhelik.

A Vevőt az Eladó hibás teljesítése esetén megilletik mindazok a szavatossági, illetve - amennyiben a Vevő a Ptk. vonatkozó rendelkezései alapján fogyasztónak minősül - jótállási jogok, amelyeket számára a Ptk.biztosít bruttó 10.000,- Ft-ot meghaladó vásárlás esetén . A garanciális ügyintézés további részleteire a Ptk-ban a 49/2003.(VII.30) GKM rendeletben, illetve a 151/2003 (IX.22) Korm.rendeletben foglaltak az irányadóak. 

A Vevő szavatossági, illetve jótállási igényeit kizárólag a vásárláskor kapott eredeti és a teljes vételár kifizetését igazoló számla, illetve jótállási jegy bemutatása esetén érvényesítheti. A szavatosság, illetve jótállás nem terjed ki az olyan hibákra, melyek arra vezethetők vissza, hogy:
- nem tartották be a kezelési-, használati-,illetve karbantartási-utasításait,

- a terméket nem rendeltetés szerűen használták, A rendeltetésszerű használat körébe tartozik a termék vevő általi elhelyezése, tárolási körülményeinek megfelelő biztosítása is
- a terméket megváltoztatták, átalakították,
- alkatrész (kárpit stb.) természetes kopás, elhasználódás folytán tönkremegy,

-a jótállási jegyen feltülntetett egyéb kivételek
- ha házhoz szállítást nem az Eladó megbízottjai végezték, (Vevő általi szállítás közben történt sérülésekért az Eladó felelősséggel nem tartozik.)
- A csomagolóanyag nem szakszerű eltávolításával okozott sérülésekért az eladó csak akkor felel, ha a csomagolóanyag eltávolításában megbízottja, vagy munkavállalója működött közre.

FIGYELEM!!! A Csomagolást NE késsel, ollóval vagy szikével bontsa fel, mert a terméken sérülést okozhat! Az ilyen jellegű sérülésre NEM vonatkozik a garancia!
- a termék elemeinek és alkatrészeinek a Vevő vagy az általa megbízott más személy összeszerelése közben sérültek meg. (Ebben az esetben Vevő tudomásul veszi, hogy a sérült elemek cseréjére és pótlására kizárólag térítés ellenében kerül sor.) 

 

Termékekre a törvényi kötelezettségünknek eleget téve minimum

12 hónap garanciát vállalunk, valamint 6 hónap szavatosságot. Ettől eltérő esetben ez feltüntetésre kerül a mellékelt garanciajegyen. A termékkel kapcsolatos probléma esetén a mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén.

12. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának

költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a

nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Kiszállított terméket érintő elállás esetén a vásárló köteles a termék vásárlóhoz történő szállításával és onnan visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni. A vételár visszafizetését csak a használatba nem vett, (csak kipróbált, megtekintett) hiánytalanul, sérülésmentesen, sértetlen csomagolással visszaszolgáltatott termék(ek) esetén teljesítjük.
Ha a vásárló az árut visszaküldi vagy személyesen átadja az eladó telephelyén, a vásárlást igazoló számla eredeti példányát is mellékelni szükséges! (!!) Kérjük, hogy az áru visszaküldését ügyfélszolgálatunkkal előzetesen egyeztesse. A vételár visszafizetése készpénzben, vagy átutalással történik. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie. 

 

Vállalkozásunk megtekintett és esetleg kipróbált termékeket tud visszavásárolni, használt, sérült, koszos, kopott, foltos, (esetleg pisis, szennyezett) terméket nem!

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.

 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján, egyedi színösszeállítás, és egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére. (Ez a gyakorlatban Cégünknél kevesebb mint 5 munkanap, -a termék átvizsgálása és egyeztetés a Vevővel- előzi meg az utalást!)

 

13. Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik!

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót

terheli!  Visszaküldés esetén kérjük gondosan ügyeljen a megfelelő csomagolásra, mert a szállítás alatt keletkező károk levonásra kerülnek.

 

14. Adatkezelés

A megrendelés leadásakor részünkre átadott bocsátott személyes adatokat Cégünk bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivétel ez alól a Szállítási szolgáltatónk, aki a kézbesítéshez szükséges adatok megadása nélkül nem tudná a Vevő részére a megrendelt terméket eljuttatni. A megrendelés folyamán rögzített adatokat Cégünk a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak, rajongói oldalainknak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Berry Baby Kft általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.