Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. 

Bővebben

Menü

A megfelelő babakocsi kiválasztása- tapasztalatok

Fodor Zsuzsa
2021. 03. 04. 22:02:28
A megfelelő babakocsi kiválasztása- tapasztalatok

Hogyan választanak babakocsit mások? Mik a fő szempontok? Gyakorlati tapasztalatok a bemutató termünkből.

Ebben a cikkben leírom nektek tapasztalataimat arról, hogy hogyan és milyen szempontok alapján választanak babakocsit a hozzánk látogató párok. Nyíregyházi bemutató termünkben az érdeklődőknek lehetősége van a babakocsikat kipróbálni, tesztelni. Ennek kapcsán évente több száz babakocsi kiválasztásban segédkezem. Babakocsikkal egyébként jelenleg 11 éve foglalkozom. Bízom benne, hogy az általam tapasztaltak neked is a segítségedre lesznek.

Megjegyzés: a hozzánk látogató szülők mind a multifunkciós babakocsik mellett tették le voksukat, és honlapunkon lévő termékekkel/gyári adatokkal már megismerkedtek.

1. szempont szokott lenni a rendelkezésre álló keret, tehát az ár. 
Mire eljön az idő a babakocsi kiválasztására, addigra már egy alapos kínálat feltérképezés szinte mindig megtörténik a leendő szülők részéről. A babakocsik ára egy igen erős befolyásoló tényező. Érthető okokból, hiszen nem mindegy, hogy 80.000 forint a keret rá vagy 180.000Ft. Általában egy -tól -ig határt kitűzünk, és a kereten belül lévő babakocsikból igyekszünk a legmegfelelőbbet kiválasztani.

2. szempont a színvilág és a forma meghatározása.
Olvastam más fórumokon is írásokat mielőtt ezt a cikket elkezdtem megírni. Kíváncsi voltam miket írnak. Első és második szempontnak a legtöbben például a váz súlyát és a kerekeket írják. Ezek ebben a listában is megjelennek majd, de hátrébb.
 Te el tudnád képzelni, hogy egy ciklámen cikcakkos babakocsit válassz citromsárga vázzal,csak mert a gyári adatok szerint kisebb a súlya? Ronda, de praktikus??? Hát nem...így vannak ezzel más kismamák is. Egy babakocsi legyen a szülőknek tetsző, mind formában és színvilágában is. A kiválasztott babakocsik egyébként a kismamák egyéni stílusát erősen hozzák. Van aki klasszikus megjelenésűre vágyik, van aki extravagánsra, van aki luxus modellre vagy éppen sportosra...stb.

Sokan azt gondolják, hogy a babakocsit a kismama egyedül választja ki. Ez nem így van. Az apukák minden alkalommal aktívan részt vesznek a termék kipróbálásban. Összezárják, nyitják, forgatják, műszakilag is tüzetesen átnézik. Ezeket a multifunkciós babakocsikat több gyermek kiszolgálására gyártják a gyártók, az élettartamuk meglepően hosszú, persze kellő gondoskodás mellett. A bemutatás alkalmával a babakocsik karbantartását is megbeszéljük.

Mire idáig eljutunk egy-egy vásárló párossal, bármilyen hihetetlen is, az anyukék már elköteleződnek 1-1 babakocsi modell mellett. Igen-igen. A gyári adatok pedig  még sorra sem kerültek...

További szempontok a választásban: 
- a váz összecsukása és súlya
- a kerekek típusa
- a rugózás, ringathatóság
- a feltétek tulajdonságai
- pelenkázó táska és egyéb gyári tartozékok

Mire mindezt jól kivesézzük és kipróbálunk minden gombot és tartozékot, újra visszatérünk a 2. ponthoz. 
Úgy kell ezt elképzelned, mint a TLC-n a "Mondj igen a ruhára" című műsort. Tudod, amikor menyasszonyi ruhát választanak. Nálunk is így van ez. Próbálgatjuk- próbálgatjuk, aztán egyszercsak előkerül a tökéletes babakocsi. Ahogy egy menyasszony örül a ruhájának, ugyan úgy boldoggá teszi a kismamát a tökéletes babakocsi. Ez a várandósság időszakának egy csúcspontja a párok számára. 

Elmesélek röviden egy sztorit...
Bejelentkezett egy fiatal pár hozzánk. Utólag elmondták, hogy a hozzánk vezető úton megbeszélték, hogy tuti biztos, hogy sem fehér, sem fekete babakocsit nem vesznek. Ennek megfelelően, ahogy a kapun beléptek, rögtön ezzel nyitottak. Mit gondoltok milyet vettek???
Fekete/fehéret!  laugh Bizony. Az általuk kiválasztott modelleket mindegyikét megmutattam nekik, de egész idő alatt a sarokban kiállított fekete/fehér babakocsira kacsingattak. Beleszerettek a színébe, a formájába, anyagába, a praktikusságába. 

Bízom benne, hogy így lesz majd veletek is, és hatalmas örömöt fog okozni, hogy számotokra a leggyönyörűbb babakocsiban tolhatjátok majd a babátokat. 
A választásban online vagy telefonon is szívesen segítünk nektek, keressetek minket bizalommal! Nézelődjetek a webáruházban, ha pedig kérdésetek van, ne habozzatok feltenni azt nekünk! 

E-mail: maniababakocsi@gmail.com
Telefon: 0630/42-43-942
Várunk Facebook oldalunkon is: @BabakocsiMania
Bemutató termünk sajnos a korlátozások elmúltával lesz csak újra látogatható!
Segítségedre lehetnek még a BLOG fül alatti további írásaim is.  smiley

Jó egészséget kívánunk a családnak!

Tartalomhoz tartozó címkék: Babakocsi vásárlás